росіяни за добу атакували вісім регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували вісім регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила обстріли восьми областей України, є загиблі і поранені цивільні. 

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 28 січня. 

У Чернігівській області за минулу добу ворог здійснив три обстріли із мінометів та артилерії, бив по Новгород-Сіверському та Корюківському районах. Жертв і руйнувань немає. 

У Сумській області вночі та зранку росіяни обстріляли території Есманьської, Шалигінської, Середино-Будської громад. Зранку по околиці села Бачівськ Есманьської територіальної громади був здійснений мінометний обстріл. Також з мінометів росіяни стріляли по околиці села Вовківка Шалигінської громади Інформація про постраждалих, руйнування об’єктів інфраструктури уточнюється.

Вчора протягом дня росіяни обстрілювали Білопільську, Есманьську та Середино-Будську громади. Зафіксовано 52 удари. За попередніми даними, без жертв і постраждалих. 

У Запорізькій області за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Червоне, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоандріївка, Новоданилівка, Ольгівське, Щербаки, Полтавка, Залізничне, Оріхів, Кам'янське, Степове, Лук'янівське, Юрківка. Є руйнування житла та об’єктів інфраструктури. Деталі уточнюються. 

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог обстріляв понад 30 населених пунктів, серед них Гур’їв Козачок, Красне, Стариця, Охрімівка, Варварівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Куп’янськ. 

На Куп’янському напрямку війська рф вели обстріли населених пунктів Іванівка, Кислівка, Крохмальне і Берестове. 

Читайте також: рф навряд чи досягла успіхів біля Оріхова і Вугледара, це дезінформація – розвідка Британії

У с. Кіндрашівка Куп'янського району пошкоджено корпус ліцею. У с. Глибоке Харківського району пошкоджено приватне домоволодіння, горіли дві господарські споруди. У с. Петропавлівка Чугуївського району поранення дістав чоловік та був госпіталізований у стані середньої тяжкості. 

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян у районі Білогорівки. 

На Куп’янському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли Новоселівського, Стельмахівки і М’ясожарівки. 

На Лиманському напрямку під вогнем опинилися Червонопопівка, Макіївка, Невське і Діброва. Ситуація в області залишається складною. 

У Донецькій області протягом ночі війська рф вели хаотичні обстріли українських позицій. 

Точкових ударів завдав ворог по Очеретиному, Лиману та Авдіївці. 

Вночі також відбувся артобстріл території Карлівського водосховища на території Очеретинської тергромади. Інформація щодо постраждалих серед цивільних уточнюється. 

Загальна ситуація на лінії фронту залишається незмінною: активні бойові дії тривають поблизу Бахмута, Соледара, Торецька, Мар'їнки, Вугледара. 

По області за добу четверо загиблих і семеро поранених цивільних. 

У Миколаївській області вчора вдень ворог завдавав артилерійських ударів по населеному пункту Очаківської громади, внаслідок чого зруйновано та пошкоджено житлові будинки, господарські споруди і гаражі. Постраждалих немає. 

Читайте також: Нові правила військового обліку: повістку можуть вручити будь-де

У Херсонській області, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, обстрілів із РСЗВ, ствольної артилерії та мінометів зазнали райони населених пунктів Золота Балка, Гаврилівка, Дудчани, Червоний Маяк, Монастирське, Томарине, Бургунка, Тягинка, Станіслав та Херсон. 

Армія рф вкотре обстріляла житлові квартали Херсона і Херсонського району. Уламки від снаряда у Суворовському районі пошкодили автомобіль, у якому перебували чоловік та жінка. Чоловік госпіталізований, жінка загинула на місці. 

Також росіяни обстріляли Комишани, де були поранені троє людей. 25-річна жінка від отриманих поранень померла. 

На Херсонщині за добу поранення дістали семеро людей, двоє загинули. 

Читайте також: На Херсонщині відновили електрику в Новомиколаївці, де не було світла понад 10 місяців

У тимчасово захопленому курортному селищі Залізний Порт Скадовського району загарбники здійснюють перепис і конфіскацію в населення не перереєстрованого за російським законодавством бізнесу (пансіонати, кафе, ресторани).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-