На півдні спостерігається накопичення сил росіян, хоча їх ще важко назвати військовими -  Гуменюк

На півдні спостерігається накопичення сил росіян, хоча їх ще важко назвати військовими - Гуменюк

Укрінформ
Керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла, що на південному напрямку спостерігаються певні накопичення сил росіян, проте “їх важко ще назвати військовими”.

Про це вона поінформувала в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Певні накопичення спостерігаються, хоча їх важко ще назвати військовими, тому що більше за все підтягують мобілізаційний так званий ресурс, той, що недоодягнений, недоспоряджений, недоозброєний. Це вони в традиціях постачання сил, як і використовували вже під час ще окупації правобережжя. Саме така схема працює і далі”, - сказала Гуменюк, відповідаючи на запитання, чи спостерігається накопичення російських військових на південному напрямку.

За її словами, “вогневий контроль, який сили оборони тримають над логістичними маршрутами цього напрямку, не дозволяє їм повноцінно підтягувати потужні ресурси, резерви і підрозділи”.

“Саме тому вони намагаються пропихувати такі невеличкі групи мобілізаційного ресурсу, щоб хоча б мати певну оборону з людського щиту”, - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Гуменюк: Висадка десанту рф з моря - майже за межами реальності

Як повідомлялося, раніше керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін заявив, що на Таврійському напрямку в цілому масштабної наступальної операції чи підготовки до неї з боку росіян українські військові наразі не спостерігають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-