Загарбники зруйнували у Маріуполі історичну будівлю XIX століття

Загарбники зруйнували у Маріуполі історичну будівлю XIX століття

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі зруйнували історичну будівлю XIX століття – палац культури «Молодіжний».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада. 

Зазначається, що під час масованих ворожих обстрілів минулого року в цьому палаці культури переховувалися сотні містян. Тепер цю історичну будівлю зруйновано.

«ПК «Молодіжний» – одна з візитівок Маріуполя, побудована ще у XIX столітті на кошти італійської родини Томазо. До Першої світової війни тут діяв готель «Континенталь» з рестораном, залом для виступів, друкарнею та магазином. Потім тут був палац праці та палац культури «Азовсталь», - нагадали у міській раді.

У 2010 році ця історична будівля перетворилася на палац культури «Молодіжний», а у 2019-му було ухвалене рішення про створення Центру сучасного мистецтва «Готель Континенталь». Тут діяли театральні студії, дитячі гуртки, відбувалися заходи в рамках фестивалю «Гогольfest».

Читайте також: Загарбники повністю змінили обличчя Маріуполя, його не впізнати – радник мера

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Загарбники перетворюють Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб російської армії.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-