Зеленський: У танковій коаліції - вже 12 держав

Зеленський: У танковій коаліції - вже 12 держав

Укрінформ
Канада підтвердила намір передати Україні танки, таким чином кількість країн-учасниць танкової коаліції сягнула дванадцяти.

Про це Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні ми витримали черговий масований ракетний удар терористів. Удар, який повністю підтверджує все те, про що ми говорили з партнерами і вчора, і від початку нашого дипломатичного марафону. Це зло, цю російську агресію можна й треба зупиняти тільки адекватною зброєю", – сказав глава держави.

Він наголосив на необхідності застосовувати проти росії нові санкції, а також ще активніше працювати для створення трибуналу щодо злочину агресії російської федерації проти України та для компенсації всіх збитків, завданих війною, за рахунок російських активів.

Президент підкреслив, що кожна російська ракета, кожен іранський безпілотник, який застосовується терористами, – це аргументи, чому Україні потрібно більше зброї.

"Тільки зброя знешкоджує терористів. І я вдячний усім у світі, хто реально протидіє терору разом із нами. Хто пришвидшує постачання Україні необхідних засобів оборони й хто готовий посилювати санкційний тиск на державу-терориста. Зокрема, розширюємо нашу танкову коаліцію – є відповідне рішення Канади, я дякую за це. Вже 12 країн є в нашій танковій коаліції", – додав Зеленський.

Читайте також: США планують закупити для України нові Abrams – Пентагон

Глава держави зауважив, що 26 січня завдяки наданим Україні системам протиповітряної обороно й професійності українських воїнів вдалося збити більшість російських ракет та іранських дронів. "Це як мінімум сотні врятованих життів і десятки збережених об’єктів інфраструктури", – наголосив Президент.

Він подякував Повітряним силам ЗСУ, усім, хто минулої ночі, вранці та вдень забезпечував захист України від ракет і дронів терористів. Особливо Зеленський відзначив воїнів 96-ї Київської, 160-ї Одеської та 208-ї Херсонської зенітних ракетних бригад.

Водночас глава держави констатував, що лише засобами ППО складно забезпечити 100% захисту, – тим паче, коли російські військові застосовують балістичні ракети.

Читайте також: Зеленський: Агресію рф можна зупинити тільки адекватною зброєю

Він додав, що внаслідок сьогоднішніх влучань є загиблі й поранені. Президент висловив співчуття рідним і близьким загиблих.

"На цей російський терор потрібні асиметричні відповіді. Потрібен новий рух наших сил на фронті. Потрібно забезпечити поразки наземних сил терористів. Хоч би що там планували російські окупанти, наша підготовка має бути міцнішою. Говоримо про це з партнерами", – наголосив глава держави.

Читайте також: Наступний «Рамштайн» відбудеться 14 лютого у штаб-квартирі НАТО

Як повідомлялося, упродовж доби російські війська завдали 37 авіаційних ударів по території України, із них 17 – з використанням БпЛА типу Shahed-136. Усі дрони було збито. Окрім того, загарбники здійснили 59 пусків ракет, 47 з яких – знищено. Внаслідок атаки є влучання в цивільні об’єкти та загиблі серед мирних жителів. Також загарбники здійснили 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-