ЄС пригрозив сильними санкціями у разі прямого залучення білорусі до російської війни

ЄС пригрозив сильними санкціями у разі прямого залучення білорусі до російської війни

Укрінформ
білорусь має припинити надавати військову підтримку росії, а будь-яка пряма участь білоруських військових у російській агресивній війні проти України буде зустрінута "новими і сильними обмежувальними заходами".

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві ЄС, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Ми закликаємо білоруську владу утриматися від будь-якої подальшої участі або сприяння незаконній агресивній війні росії проти України, а також негайно припинити дозволяти використання своєї території у якості майданчика для атак на Україну, що саме по собі є агресією. білорусь також повинна припинити надавати військову підтримку росії. Ми ще раз наголошуємо, що подальші дії, зокрема, будь-яка пряма участь білоруських військових у російській агресивній війні, буде зустрінута новими і сильними обмежувальними заходами", - йдеться у заяві. 

Також Євросоюз заявив про вимогу, щоб росія "негайно, повністю і беззастережно вивела всі свої війська і військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів". 

Читайте також: Мінфін США запровадив нові санкції проти росії

Було наголошено, що ЄС не визнає і ніколи не визнає незаконну анексію росією Криму та підтверджує рішуче засудження спроби незаконної анексії інших українських територій. "Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк і Луганськ є і завжди будуть Україною", - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, у якій йдеться про те, що військово-політичне керівництво російської федерації та білорусі, причетне до розв'язання агресивної війни проти України, має бути притягнуто до відповідальності у спеціально створеному для цього міжнародному трибуналі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-