Їздити за кордон посадовці та депутати мають тільки за рішенням РНБО - Президент

Їздити за кордон посадовці та депутати мають тільки за рішенням РНБО - Президент

Відео
Укрінформ
Будь-який виїзд українських посадовців за кордон має здійснюватися винятково за рішенням Ради національної безпеки й оборони.

Про це Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Будь-який виїзд за кордон державних посадовців, народних депутатів, представників місцевої влади та інших осіб, які уповноважені на здійснення функцій держави чи місцевого самоврядування, будь-який їхній виїзд за кордон повинен бути згідно з відповідним рішенням РНБО, яке ви всі бачили. Інших виїздів за кордон посадовців чи депутатів у воєнний час не буде", – сказав Зеленський.

Глава держави висловив переконання, що це справедливе рішення.

Як повідомлялося, пресслужба посольства України в Таїланді поінформувала, що 27 січня в готелі "Novotel" у Бангкоку запланована зустріч народного депутата Миколи Тищенка з представниками української громади для "обговорення питань покращення взаємодії".

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що не підписував розпорядження про відрядження до Таїланду для Тищенка.

Читайте також: В ОП відреагували на «відрядження» Тищенка: такі «ініціативи» дратують державу і суспільство

Тищенка вже виключили з політичної партії "Слуга народу" та звільнили з посади заступника голови парламентської фракції цієї політсили.

Нагадаємо, РНБО ухвалила рішення, яке обмежує виїзд посадовців за кордон без мети державної важливості. Президент підписав указ про введення в дію відповідного рішення. Кабінету Міністрів доручено розробити такий порядок перетину кордону посадовими особами, щоб підставою могло бути лише реальне службове відрядження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-