Канада передасть Україні чотири танки Leopard 2

Канада передасть Україні чотири танки Leopard 2

Укрінформ
Міністр оборони Канади Аніта Ананд заявила, що держава передасть Україні 4 сучасні танки Leopard 2 зі своїх складів.

Про це вона сказала під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Ананд, Канада також надасть запасні деталі до танків та забезпечить навчання українських військових основам використання Leopard 2.

«У погодженні із нашими союзниками й партнерами ми надамо танки Leopard 2, деталі до них та навчання, реагуючи на терміновий запит України. Канада твердо підтримує Україну у її боротьбі за свободу та демократію», - сказала канадський урядовець. 

В очолюваному нею відомстві уточнили, що українські танкісти проходитимуть навчання на території «третьої країни», куди будуть відряджені канадські інструктори. «Leopard 2 - видатний бойовий танк, який добре показав себе у збройних силах Канади. Передача танків Leopard 2 разом із допомогою від союзників та партнерів суттєво допоможе Збройним силам України у їхньому героїчному захисті незалежності держави, її суверенітету й територіальної цілісності», - наголосили у Міноборони. 

Канада загалом має на озброєнні понад 80 таких танків. 

2022 року Канада надала Україні прямої фінансової, військової, гуманітарної та іншої допомоги на майже 4 млрд дол США. 

Читайте також: Німеччина планує доставити танки в Україну до кінця березня

Міністр оборони Олексій Резніков подякував Канаді за рішення надати Україні танки Leopard 2.

Про це він написав у Фейсбуці.

“Тільки 18 січня я обговорював наші ключові потреби з моєю канадською колегою та подругою Анітою Ананд у Києві, 20 січня — на Рамштайні 8. Сьогодні Аніта Ананд заявила про відправку Україні чотирьох своїх танків Leopard 2 німецького виробництва! Challengers, Abrams, Leopards! Наша танкова коаліція зростає”, - написав міністр оборони України.

Він зазначив, що українська армія матиме знаряддя для звільнення землі. 

Також Резніков висловив подяку міністру оборони Канади Аніті Ананд,  прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо Канади і всьому канадському народу.

Як повідомляв Укрінформ, Польща планує передати Україні танки Leopard 2 упродовж кількох наступних тижнів. Польща задекларувала готовність передати Україні роту танків Leopard 2 (14 одиниць).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-