Коста-Рика приєдналася до Кримської платформи - Джапарова

Коста-Рика приєдналася до Кримської платформи - Джапарова

Укрінформ
Коста-Рика приєдналася до Кримської платформи, цей формат об’єднує вже понад 60 держав та міжнародних організацій.

Як передає Укрінформ, про це перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова повідомила у Фейсбуці.

“Цей унікальний формат об’єднує вже понад 60 держав та міжнародних організацій з Європи, Північної та Південної Америк, Азії та Африки. Розширення Кримської платформи за рахунок країн Глобального Півдня - це підтвердження того, що питання деокупації Криму є пріоритетним для всього світу. Сьогодні питання звільнення Криму - це не лише наш національний інтерес, а інтерес кожної держави, яка поділяє принципи Статуту ООН”, - заявила Джапарова.

Кримська платформа на сьогодні функціонує у всіх своїх вимірах: урядовому, парламентському та експертному.

Декларація Установчого саміту Кримської платформи стала фундаментальним документом для посилення політики невизнання окупації Кримського півострова.

Джапарова зауважила, що у рамках заходів Кримської платформи МЗС успішно реалізує програму менторства для громадянських журналістів. Зокрема, нещодавно віце-президент Бундестагу Катрін Ґьорінг-Екардт стала ментором Нарімана Джеляля. “Ми повернули Крим у міжнародний порядок денний та мобілізували цілу коаліцію держав довкола нашого національного інтересу”, - додала вона.

Окрім того, у 2023 році в МЗС планують ще більше розгорнути діяльність Кримської платформи.

“Вона має потенціал та вже стає майданчиком для деокупації не лише Криму, а й усіх інших наших територій. Зараз ми активно готуємо Чорноморську безпекову конференцію, а також інші спільні заходи з партнерами по Кримській плотформі напередодні роковин з початку агресії та повномасштабного вторгнення рф проти України”, - заявила перша заступниця міністра закордонних справ.

Читайте також: ЄС і Україна обговорили наслідки загарбання росією Криму та Севастополя

Вона додала, що так само є чітке бажання українських депутатів та керівництва Верховної Ради розвивати парламентський трек. Джапарова впевнена, що цьогоріч Кримська платформа продовжить зростати як кількісно, так і якісно та змінить своєї акценти з деокупації на реінтеграцію українських територій.

Як повідомлялося, Кримська платформа - ініційований Україною міжнародний консультаційно-координаційний формат. Платформа спрямована на підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим загрозам, посилення міжнародного тиску на росію, запобігання подальшим порушенням прав людини, а також деокупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-