Лубінець закликав світову спільноту протидіяти репресіям рф стосовно кримських татар

Лубінець закликав світову спільноту протидіяти репресіям рф стосовно кримських татар

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародну спільноту застосувати усі можливі засоби впливу на росію для припинення репресій щодо корінного населення Криму.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці

«Звертаюсь до міжнародної спільноти застосувати всі можливі важелі впливу на країну-агресора, аби припинити репресії стосовно корінного населення Криму», - написав Лубінець.

За його словами, напередодні підконтрольний рф Київський районний суд Сімферополя заарештував шістьох чоловіків - Екрема Кроша, Айдера Асанова, Рефата Сейдаметова, Османа Абдуразакова, Лемана Зекір’яєва та Халіла Мамбетова - до 24 березня 2023 року. російська влада підозрює їх у «тероризмі» та «зв’язках з Україною».

Лубінець заявив, що російські силовики також затримали 34-х активістів, які прийшли до суду, аби підтримати своїх співвітчизників. Серед затриманих є люди літнього віку та одна особа з інвалідністю - Руслан Бєлялов.

Читайте також: Через політичні переслідування у Криму за ґратами перебувають щонайменше 149 українців

Як зазначив омбудсмен, у такий спосіб російська влада продовжує залякування корінного населення Криму, порушує презумпцію невинуватості, а також їхні права на свободу та особисту недоторканність.

Як повідомляв Укрінформ, підконтрольний росії Київський районний суд Сімферополя заарештував шістьох кримських татар, які затриманих позавчора під час обшуків у Джанкойському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-