Мобілізація не вирішить проблеми російської армії - директор ЦРУ

Мобілізація не вирішить проблеми російської армії - директор ЦРУ

Відео
Укрінформ
російська армія в Україні постає перед численними проблемами й оголошена часткова мобілізація не сприятиме їх вирішенню.

Про це в інтерв’ю телеканалу CBS заявив директор ЦРУ Вільямс Бернс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Навіть якщо путіну вдасться мобілізувати 300 тис. військовослужбовців, йдеться ж не лише про перекидання на фронт гарматного м’яса, значна частина якого не буде добре навченою й не матиме необхідного обладнання чи логістичної підтримки. російська армія має багато проблем і людські ресурси - лише одна з них”, - сказав Бернс.

Навіть якщо у кремлі таки вдасться призвати таку кількість військових, це може не мати колосального впливу на ситуацію на фронті. І пов'язано це з тим, переконаний Бернс, що "мобіки" не матимуть ані достатніх знань, ані необхідного спорядження.

Читайте також: путін зазнав повного провалу у військовій кампанії проти України – директор ЦРУ

Також, за його словами, “наразі дуже важко сказати”, чи натяки путіна на застосування ядерної зброї в Україні є блефом, однак поки американська розвідка не виявила жодних “практичних доказів” підготовки до цього.

“Нам слід дуже уважно ставитися до цих погроз й слідкувати за ознаками підготовки”, - наголосив директор ЦРУ.

Читайте також: путін розуміє, що програє: Держдеп про мобілізацію і брязкання ядерною зброєю

Він додав, що до керівництва росії також потрібно “безпосередньо доносити інформацію про суворі наслідки за будь-яке застосування ядерної зброї”.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам. Президент путін 21 вересня після оголошення часткової мобілізації в російській федерації знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-