Сталь, напівпровідники, дугін і «калашніков»: ЗМІ дізналися деталі нових санкцій проти рф

Сталь, напівпровідники, дугін і «калашніков»: ЗМІ дізналися деталі нових санкцій проти рф

Укрінформ
Новий пакет економічних обмежень які готує ЄС для росії, охопить, зокрема, заборону на російський імпорт сталевих виробів, експорт до рф напівпровідників, а також санкції проти ідеолога олександра дугіна, співака миколи расторгуєва та інших.

Про це пише в середу європейське видання POLITICO, яке ознайомилося з останніми пропозиціями Європейської комісії в цьому питанні, передає Укрінформ.

«Проєкт документа, який Комісія представила послам ЄС у середу і який все ще потребує схвалення 27 країн-членів ЄС, в основному передбачає список нових експортно-імпортних заборон з метою посилення існуючого режиму санкцій»,- зауважується в повідомленні.

Читайте також: Зброя та санкції: Україна закликає світ жорстко відреагувати на псевдореферендуми

Причому, продукція, яка може потрапити під обмеження, варіюється від повсякденних предметів до технічних компонентів, які можуть використовуватися для потреб російської армії. Наприклад, пропонується скасувати імпорт товарів, таких як «косметичні засоби або засоби для макіяжу», «засоби для гоління, в тому числі засоби до і після гоління, особисті дезодоранти», а також мило і туалетний папір.

Що стосується експорту, то напівпровідникові компоненти або мікросхеми більше не будуть відправлятися в рф. Експорт літаків в росію також буде заборонений у разі ухвалення нового пакету санкцій.

Читайте також: У восьмий пакет санкцій включать чиновників, військових та пропагандистів рф – Боррель

У сфері послуг пропозиція щодо санкцій передбачає заборону надання рф архітектурних та інженерних послуг, юридичних консультацій та послуг у ІТ-сфері. Крім того, готуються санкції проти майже 30 осіб і восьми компаній, включно з філософом «руского мира» олександра дугіна і співака миколи расторгуєва, а також найбільшого акціонера компанії «калашніков» алана лушнікова.

Однак один пункт, який залишився поза списком санкцій, стосується російських алмазів.

«Це порадує Бельгію та її потужну алмазну промисловість»,- пише видання.

Між тим, Комісія хоче заборонити імпорт «деяких елементів, що використовуються в ювелірній промисловості, таких як каміння та дорогоцінні метали». ЄС також хоче запровадити санкції проти найбільшої російської алмазодобувної компанії «Алроса».

Читайте також: Єврокомісія представила новий пакет санкцій проти рф

Як повідомляв Укрінформ, від початку російського військового вторгнення в Україну у лютому 2022 року, ЄС та його країни-члени почали надавати Україні змістовну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Водночас ЄС послідовно застосовує проти рф економічні та індивідуальні санкції, які мають призначення зменшити здатність кремля у фінансуванні його «машини війни» проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-