Фінляндія обмежить право росіян на в'їзд у країну

Фінляндія обмежить право росіян на в'їзд у країну

Укрінформ
Уряд Фінляндії істотно обмежить право громадян росії на в'їзд до країни як туристів або за умов поїздок в інші частини Шенгенської зони та розгляне можливість використання прикордонного загородження.

Про це йдеться у заяві уряду Фінляндії, передає Укрінформ.

"У четвер, 29 вересня, уряд ухвалить постанову, яка значно обмежить право громадян росії на в'їзд до Фінляндії як туристів і використання Фінляндії як транзитної країни за умови поїздок в інші частини Шенгенської зони", – йдеться у заяві.

Читайте також: Після оголошення мобілізації до Фінляндії виїхали понад 50 тисяч росіян – CNN

Як зазначається, пізніше цього тижня буде розглянуто питання про паркан на кордоні з росією.

"Уряд отримав інформацію про засоби посилення контролю на кордоні між Фінляндією та росією за допомогою прикордонного загородження", – сказано у заяві.

Читайте також: Фінляндія хоче побудувати паркан на кордоні з росією

Фінляндія має спільний кордон із росією протяжністю 1340 км.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам. Президент путін 21 вересня після оголошення часткової мобілізації в російській федерації знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

Нещодавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав свого фінського колегу Пекку Хаавісто приєднатися до країн Балтії та Польщі та закрити кордон з росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-