Зеленський провів телефонну розмову з Гутеррешем – про що говорили

Зеленський провів телефонну розмову з Гутеррешем – про що говорили

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем проблематику ядерної безпеки в контексті загрозливої ситуації на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС).

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Фейсбуці.

"Поспілкувався з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем. Обговорили проблематику ядерної безпеки в контексті загрозливої ситуації на Запорізькій АЕС. Дякую за чітку позицію щодо невизнання ООН псевдореферендумів, проведених на окупованих територіях України", - написав Президент.

Читайте також: Шмигаль та Зеленська обговорили з генсеком ООН гуманітарні програми

Як повідомлялося, гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі наголосив, що нові обстріли території Запорізької АЕС 26-27 вересня демонструють "нагальну необхідність" створення зони ядерної та фізичної безпеки навколо станції і що він готовий продовжити консультації на цю тему в Україні та росії.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-