путін не розуміє, як закінчити війну в Україні - польський науковець

путін не розуміє, як закінчити війну в Україні - польський науковець

Укрінформ
Війна росії проти України є війною цінностей, і закінчити її надзвичайно складно через відсутність у агресора розуміння, як це зробити.

Про це під час конференції «Війна росії проти України – війна ідеологій і культур» сказав колишній міністр закордонних справ Польщі (2005 р.) професор Адам Даніель Ротфельд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не можна серйозно ставитися до тих цілей, які путін поставив перед вторгненням, - демілітаризація і денацифікація України. Ці дві цілі мають бути повною мірою застосовані до росії… бо замість модернізації своєї економіки росія кілька років тому пішла шляхом мілітаризації, і шлях цей був успішний», - сказав Ротфельд.

Він переконаний, що реальні причини війни не стосуються геополітики, оскільки «росія є найбільшою країною у світі за територією і захоплення нових територій не є причиною, через яку рф розпочала війну».

«Ця війна не стосується геополітики, а стосується цінностей, культури, ідеології, але здебільшого цінностей, і є дуже важкою з тієї причини, що з неї немає виходу, немає розуміння, якою має бути формула закінчення такої війни», - вважає польський науковець.

На його думку, саме через відсутність розуміння путіним шляхів завершення війни російський диктатор і змінив її першочергові цілі і замість демілітаризації/денацифікації визначив метою включення до складу російської федерації нових територій із захоплених областей України.

«росіяни, вмотивовані здебільшого почуттями, емоціями, інтуїцією та якимись візіонерськими концепціями, і справді наново встановлюють росію як імперію, імперську державу», - сказав Ротфельд.

На його думку, російська агресія в Україні може тривати досить довго, тому що перед широкомасштабним вторгненням «путін знав, як починати війну, як продовжувати її далі, але не знав, як завершити».

«Ця війна, безперечно, має завершитися єдиним прийнятним способом для України, і ніхто не має права вказувати українцям, що їм робити», - сказав Ротфельд.

Читайте також: путін намагається залякати Україну та її партнерів, але реакція ЄС буде потрійною - дипломат

Як повідомлялося, 24 лютого під приводом демілітаризації та денацифікації російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста і села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-