Власник мережі АЗС на Запоріжжі надавав загарбникам пальне - повідомили про підозру

Власник мережі АЗС на Запоріжжі надавав загарбникам пальне - повідомили про підозру

Укрінформ
Власникові мережі АЗС на Запоріжжі повідомлено про підозру в пособництві державі-агресору. За даними слідства, він співпрацював із ворогом та постачав росіянам пальне.

Про це інформує Офіс Генерального прокурора, передає Укрінформ.

"Власник мережі АЗС, який є кінцевим бенефіціаром групи компаній на території України, на тимчасово окупованій території Запорізької області співпрацював з окупаційною владою та забезпечував функціонування там автозаправних станцій. Бізнесмен звернувся до окупаційної влади Запоріжжя та запропонував послуги з постачання пально-мастильних матеріалів для потреб ворога. Він налагодив закупівлю бензину та дизельного палива з анексованого рф Криму. Закуплене пальне підозрюваний перевозив до Мелітополя та продавав", - йдеться у повідомленні.

Для документування протиправної діяльності правоохоронці одночасно провели 15 обшуків на території Вінницької, Черкаської областей, а також у містах Вінниця, Запоріжжя, Черкаси та Львів. Виявлено та вилучено системні блоки персональних комп’ютерів, ноутбуки, мобільні телефони, грошові кошти в сумі понад 89 тис. грн, 37 тис. доларів США та 4 тис. євро, чорнові записи, документи фінансово-господарської діяльності, а також резервуари з паливом на нафтобазі.

Читайте також: Директор підприємства цивільної авіації хотів подарувати літак ворогу

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Служби безпеки України.

Як повідомляв Укрінформ, жителя Запоріжжя судитимуть за збір грошей на безпілотники для російських військових та передачу ворогу даних про дислокацію Збройних сил України.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-