Зеленський – Трюдо: Світ не має терпіти російський ядерний шантаж

Зеленський – Трюдо: Світ не має терпіти російський ядерний шантаж

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо заявив, що світ не має терпіти російський ядерний шантаж.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

У межах постійного діалогу Зеленський провів чергову розмову з прем’єр-міністром Канади. Лідери здійснили конструктивний обмін думками щодо протидії російській агресії на тлі безпрецедентного тиску та шантажу з боку кремля.

Глава держави подякував Трюдо за підтримку України, висловлену у виступі на 77-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Президент також висловив подяку за принципову позицію канадської сторони щодо невизнання псевдореферендумів, проведених росією на тимчасово захоплених територіях України.

«Мета цих фейкових референдумів - анексія нових українських земель», - зазначив він.

Зеленський також наголосив, що Україна очікує максимально жорсткої реакції від міжнародних партнерів на визнання результатів псевдореферендумів росією.

Читайте також: Зеленський закликав ООН позбавити росію привілею постійного члена Радбезу

Глава держави окремо подякував Трюдо за надану Канадою оборонну підтримку та за послідовну санкційну політику щодо держави-агресора і привітав наміри «Групи семи» встановити граничну ціну на російську нафту.

Сторони також обговорили необхідність надання подальшої економічної підтримки Україні, а також спеціалізованих автомобілів для розмінування деокупованих територій.

Президент заявив про необхідність жорсткої реакції на російський ядерний шантаж.

«Світ не має терпіти російський ядерний шантаж. Цьому повинен бути покладений край. Агресор має чітко усвідомити всі наслідки своєї безвідповідальності», - заявив Зеленський.

Читайте також: РНБО опублікує інструкцію на випадок застосування рф ядерної зброї – Данілов

Як повідомляв Укрінформ, уряд Канади має намір запровадити санкції проти людей та організацій, які причетні до проведення так званих «референдумів» на тимчасово захоплених росією українських територій.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-