У відповідь на «референдуми» рф треба посилювати підтримку України – Зеленський поговорив із Трасс

У відповідь на «референдуми» рф треба посилювати підтримку України – Зеленський поговорив із Трасс

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів розмову з Прем’єр-міністром Великої Британії Ліз Трасс і наголосив, що відповіддю на проведені росією псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях має бути посилення військової та фінансової підтримки України.

Про це глава держави написав у Твіттері, передає Укрінформ.

"Провів розмову з Прем’єр-міністеркою Великої Британії Ліз Трасс. Велика Британія завжди була одним із лідерів підтримки України. Очікуємо на лідерство Лондона і в реакції на російські псевдореферендуми. Відповіддю має бути лише посилення військової та фінансової підтримки України", - написав Зеленський.

Як повідомляється на сайті ОП, Трасс, у свою чергу, відзначила зусилля керівництва України зі звільнення громадян Великої Британії, які перебували в російському полоні, та висловила подяку за їх повернення.

Лідери також обговорили підготовку двосторонніх заходів на найближчу перспективу.

Як повідомлялося, російські загарбники оголосили результати псевдореферендумів, які проводилися ними протягом 23 – 27 вересня на тимчасово окупованих територіях України. Згідно з ними, "підтримка" входження до складу росії нібито становила понад 97% голосів.

Читайте також: Трасс: Не слід зважати на погрози путіна, треба підтримувати Україну

Міжнародна спільнота законність такого інсценованого "волевиявлення" не визнала.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-