Франція готова сприяти переговорам між Вірменією і Азербайджаном — Макрон

Франція готова сприяти переговорам між Вірменією і Азербайджаном — Макрон

Укрінформ
Франція готова сприяти переговорам між Вірменію і Азербайджаном для врегулювання двостороннього конфлікту.

Як передає Укрінформ, про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час розмови з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим після того, як напередодні у Єлисейському палаці прийняв прем’єр-міністра Вірменії Нікола Пашіняна, повідомляє офіс французького президента.

Зазначається, що Макрон повторив своєму азербайджанському колезі заклик повернутися до дотримання режиму припинення вогню та утримувати сили на вихідних позиціях, в той час як зіткнення останніх днів спричинили багато жертв. Він також нагадав про свою вимогу поважати територіальну цілісність Вірменії.

«Глава держави сказав президенту Алієву про готовність прем'єр-міністра Пашиняна продовжувати переговори з усіх невирішених питань, а також про готовність Франції сприяти цьому», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Глава МЗС Франції про воєнні злочини рф: Ми повинні забезпечити правосуддя

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню після зустрічі зі своїм вірменським колегою зазначив, що Франція направить делегацію до Вірменії для оцінки ситуації на кордоні з Азербайджаном.

У ніч проти 13 вересня на кордоні між Вірменією та Азербайджаном спалахнула інтенсивна перестрілка. За кілька днів у сутичках загинули понад 170 військових з обох сторін.

Єреван заявив про «широкомасштабні провокації азербайджанської сторони». Своєю чергою влада Азербайджану наголосила, що обстріл є «відповіддю на провокацію та диверсію з боку Вірменії».

Міністерство закордонних справ України закликало Азербайджан та Вірменію до політико-дипломатичного врегулювання конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-