Уряд удосконалив умови грантової програми «єРобота»

Уряд удосконалив умови грантової програми «єРобота»

Укрінформ
Кабінет Міністрів розширив напрямки використання грантових коштів в межах програми “єРобота”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Відповідні зміни були внесені до постанови №738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» від 21 червня 2022 року на засіданні 27 вересня.

Тепер переможці програми можуть витрачати отримані кошти для покриття таких напрямів витрат:

  • закупівля програмного забезпечення, свійських тварин та птиці, багаторічних насаджень, посівного матеріалу, сировини, матеріалів, товарів та послуг пов’язаних реалізацією бізнес-плану (до 50% всіх коштів);
  • орендну плату за нежитлові приміщення (до 25% всіх коштів);
  • орендну плату за обладнання (до 10% всіх коштів);
  • лізинг обладнання, крім особистого автотранспорту (до 50% всіх коштів);
  • послуги маркетингу та реклами (до 10% всіх коштів);
  • використання у підприємницькій діяльності прав інших суб’єктів господарювання (комерційна концесія).

Уряд постановив, що до вже затвердженого бізнес-плану можуть бути внесені зміни. У разі збільшення вартості предмета договору з постачальником може бути проведена доплата суми коштів у межах граничного розміру мікрогранту отримувача. У такому випадку отримувач вносить відповідні зміни до бізнес-плану, надсилає його на погодження до уповноваженого банку та до відповідного регіонального центру зайнятості.

Крім цього, в постанову внесені зміни щодо перевірки ділової репутації позичальника, а саме - уточнені та деталізовані критерії для відмови.

Читайте також: Програму «єРобота» продовжать на наступний рік

«Ми ведемо постійний діалог з бізнесом, аналізуємо і удосконалюємо умови надання грантів для підприємців. Ми розуміємо, що у ці турбулентні часи потрібно зробити правила видачі грантів більш гнучкими, передбачити нові актуальні напрямки витрат грантових коштів. Відтак, наголошуємо, що програма “єРобота” є динамічною, проте зберігає свої основні цілі, якими є створення робочих місць та активізація підприємницької діяльності», - наголосила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також: Шмигаль анонсував прибуття в Україну місії ЄІБ

Як повідомляв Укрінформ, проєкт “єРобота” включає 6 грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері. Перші 227 переможців програми мікрогрантів вже отримали гроші на свої рахунки. Загальна сума перерахованих їм коштів становила 52,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-