В Україні 1172 дитини постраждали внаслідок повномасштабної війни з рф

В Україні 1172 дитини постраждали внаслідок повномасштабної війни з рф

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення війська російської федерації вбили в Україні 395 дітей, ще 777 дітям завдали поранень.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

«Станом на ранок 28 вересня 2022 року більше ніж 1172 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 395 дітей загинуло та понад 777 отримали поранення різного ступеню тяжкості», — ідеться в повідомленні.

Наголошується, що ці цифри не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених і звільнених територіях.

Найбільше дітей, за даними ОГП, постраждали в Донецькій області — 401, Харківській — 231, Київській — 116, Миколаївській — 72, Чернігівській — 68, Луганській — 64, Херсонській — 55, Запорізькій — 47, Дніпропетровській — 26.

Читайте також: ЮНІСЕФ запускає психологічні консультації для дітей та батьків

Зокрема, 27 вересня внаслідок ворожого обстрілу села Петропалівка в Харківській області поранення дістала 16-річна дівчина.

Через бомбардування й обстріли збройними силами росії станом на сьогодні пошкоджені 2,5 тисячі закладів освіти, 289 з них зазнали повного руйнування.

Читайте також: Зеленська та ЮНІСЕФ підписали меморандум, щоб зменшити вплив війни на дітей і молодь

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці розслідують понад 35 тисяч справ, пов’язаних із воєнними злочинами російських загарбників на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-