Завершення тестування системи інформування населення про надзвичайні ситуації

Завершення тестування системи інформування населення про надзвичайні ситуації

Укрінформ
29 вересня, 12:30 - брифінг на тему: «Завершення тестування системи інформування населення про надзвичайні ситуації».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Роман Примуш - заступник голови ДСНС України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Ключові теми:

  • Завершення тестування системи інформування населення про надзвичайні ситуації: результати роботи;
  • робота підрозділів ДСНС у Харківській області.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Тестування сповіщень Cell Broadcast завершене, надалі військово-цивільні адміністрації інформуватимуть про реальні загрози — ДСНС

Тестування системи екстреного оповіщення Cell Broadcast завершене, надалі обласні військово-цивільні адміністрації інформуватимуть населення про реальні загрози на місцях.

Про це повідомив заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Роман Примуш під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“Ми завершили тестування по всій країні, яке проводили з 7 по 23 вересня. Всього за весь період тестування ми відправили у кожному регіоні вісім сповіщень”, - сказав він.

У подальшому, з грудня поточного року, обласні військово-цивільні адміністрації інформуватимуть населення про загрози на місцях: небезпечні погодні умови, можливий викид радіації чи інших хімічних елементів, а також про термінову евакуацію. Разом з повідомленнями надходитимуть інструкції стосовно подальших дій, розповів Примуш.

Після завершення військового стану екстрені сповіщення надсилатимуть обласні держадміністрації, у складі яких будуть фахівці цієї системи. Також, у разі потреби, є можливість надсилати такі сповіщення централізовано по всій Україні.

Примуш зазначив, що тестування нової системи екстрених сповіщень продемонструвало її ефективність, зокрема повідомлення до абонентів надходили впродовж 20-30 секунд.

“На початку тестування ми мали 41 відсоток покриття абонентів, зараз система досягла 67 відсотків — це досить непоганий показник. Нам вдалося налаштувати операційні системи більшості смартфонів і моделі телефонів, які були випущені після 2015 року. Зараз ми працюємо над тим, щоб сповіщення могли отримувати телефони більш старих версій”, - розповів посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня в Україні почали тестувати нову систему сповіщення про надзвичайні ситуації через мобільні телефони, у грудні вона запрацює у постійному режимі.

На Харківщині ДСНС обстежила 100 км доріг на предмет виявлення вибухівки - ДСНС

На звільнених від російських загарбників територіях Харківської області працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій обстежили більше 100 кілометрів доріг на предмет виявлення вибухівки.

Про це повідомив заступник голови ДСНС із питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Роман Примуш під час брифінгу в “Медіа Центрі Україна — Укрінформ”.

“Ми обстежили більше ста кілометрів доріг і більше сорока кілометрів ліній електропередач”, - сказав він.

За словами Примуша, з 8 вересня фахівці виявили і знешкодили більше 11 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Загалом у Харківській області зараз працюють 250 рятувальників, половина з яких піротехніки. Основне їх завдання — обстеження доріг, мереж електро- і водопостачання.

Як повідомляв Укрінформ, майже всю Харківську область звільнено від російських військ. Ворог залишив в регіоні зруйновані будинки, катівні та масові поховання.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-