росіяни намагаються «легалізувати» примусову мобілізацію у захоплених містах - Гайдай

росіяни намагаються «легалізувати» примусову мобілізацію у захоплених містах - Гайдай

Укрінформ
Згідно з розпорядженням окупаційної адміністрації Луганщини, тепер російські загарбники можуть «законно» проводити «мобілізацію» на території, загарбаній після 24 лютого.

Про це в Фейсбуці повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

Захопивши міста та села Луганщини, росіяни спочатку стверджували, що примусова мобілізація проводитиметься виключно на захоплених у 2014 році територіях.

«Коли на окупованих вісім років тому територіях чоловіки дійсно почали закінчуватися, примусову мобілізацію вирішили проводити по всій території Луганщини. Днями видали навіть відповідне розпорядження. Отримав паспорт «лнр», які ледве не по вулицях розвозили навесні і влітку, як цигани крейду, – йди на фронт», - розповів Гайдай.

Він додав, що чоловіки й до того зникали й у Старобільську, і в Біловодську, і навіть у нещодавно захоплених Сєвєродонецьку та Лисичанську.

Читайте також: Примусова мобілізація на Луганщині: росіяни «полюють» на чоловіків біля дитсадочків

«Деякі встигали сказати рідним, що їдуть «у справах до Луганська», але не повернулися і дотепер», – зазначив очільник Луганщини.

Як повідомляв Укрінформ, друга хвиля «мобілізації» на окупованій частині Луганщини набула рис тотальної, і щоби не потрапити під неї, чоловіки звільняються навіть з підприємств критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-