Штати не проти ударів ЗСУ західною зброєю по об'єктах в окупованому Криму - Politico

Штати не проти ударів ЗСУ західною зброєю по об'єктах в окупованому Криму - Politico

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена не виступає проти ударів української армії по цілях рф у тимчасово окупованому Криму західною зброєю.

Про це пише Politico з посиланням на представника адміністрації, який повідомив інформацію анонімно, передає Укрінформ.

"Звичайно, ми не вибираємо цілі, і все, що ми надали, призначено для цілей самооборони. Будь-яка ціль, яку вони вирішать переслідувати на суверенній українській землі, за визначенням є самообороною", – сказав він.

Читайте також: Кулеба і Блінкен скоординували подальше постачання зброї Україні від США та партнерів

Видання повідомляє, що Україна не повинна використовувати зброю американського виробництва для нападу всередині росії. На уточнювальне запитання чи вважає адміністрація півострів українською територією, чиновник відповів: "Крим – це Україна".

"російським військам нема чого там перебувати, і напад на російські сили в Криму нічим не відрізняється від нападу на них навколо Києва, у Херсоні чи на сході України", - сказав Курт Волкер, колишній посол США в НАТО та спецпредставник з питань України під час адміністрації Трампа.

Читайте також: У Міноборони дуже задоволені останнім пакетом військової допомоги від США

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-