Із Донеччини евакуювали понад сім тисяч людей - Верещук

Із Донеччини евакуювали понад сім тисяч людей - Верещук

Укрінформ
Із Донецької області від початку проведення повної евакуації вивезено понад сім тисяч людей.

Про це віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук сказала в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«З першого серпня поточного року до сьогодні безкоштовним потягом евакуаційним Покровськ-Кропивницький скористалося понад 7 тисяч людей. З них 45 – багатодітні родини, близько 1,5 тисячі дітей вже було евакуйовано, а також близько 500 маломобільних людей похилого віку», - сказала Верещук.

За її словами, загалом влада планує вивезти у більш безпечні місця не менше 200 тисяч українців. Водночас додала, що досі є чимало людей, які не готові залишати свої домівки. Хтось боїться мародерів, хтось хоче завершити сезонні роботи та зібрати урожай, а потім виїхати. Але є і такі, хто вважає, що зможуть взимку бути там, де йдуть бої.

«Потрібно евакуюватися. Держава робить все, щоб така евакуація була якнайменше драматичною», - запевнила представниця уряду.

Віцепрем'єр вкотре наголосила, що не виключає того, що обов'язкову евакуацію, яка наразі відбувається з Донецької області, можуть поширити і на інші області, що постраждали від бойових дій.

Читайте також: Уряд готовий сприяти евакуації українців із захоплених територій – Верещук

На її думку, ситуація із опалювальним сезоном буде важкою у Запорізькій області, де Енергодар, Мелітополь, Бердянськ перебувають тимчасово під контролем росії.

«Окупант імітує підготовку до опалювального сезону. Ми розуміємо, що газогон, ймовірно, не можна буде відремонтувати. Є міста, які фактично будуть без опалення. Тому ми й рекомендуємо евакуюватися і не вірити ворожій пропаганді», - додала міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як повідомлялося, 2 серпня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про обов'язкову евакуацію населення з Донецької області. Перший потяг прибув вранці 2 серпня у Кропивницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-