Масові «мінування» ТРЦ у Києві перед вторгненням рф: двом людям оголосили підозри

Масові «мінування» ТРЦ у Києві перед вторгненням рф: двом людям оголосили підозри

Укрінформ
Двом особам оголосили підозру через відправлення перед повномасштабним вторгненням росії масових повідомлень про замінування об’єктів.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає Укрінформ.

За даними слідства, до поширення електронних розсилок про “замінування” на скриньки правоохоронних відомств причетні житель Рівненської області та киянка.

"Напередодні повномасштабного вторгнення рф до України вони отримали у зашифрованому інтернет-чаті завдання здійснити анонімні повідомлення про замінування об’єктів інфраструктури та навчальних закладів м. Києва. Упродовж 16, 17 та 19 лютого 2022 року підозрювані надсилали на електронні адреси колцентрів СБУ та Нацполіції листи з повідомленнями про замінування найбільших торгівельних центрів столиці, а також одного з університетів", - поінформували в ОГП.

Читайте також: СБУ затримала ворожого агента, який «провів» російську техніку під Київ

Правоохоронці зазначають, що для анонімності електронних адрес фігуранти використовували спеціальну комп’ютерну програму, доступ до якої їм надавав куратор. За кожне анонімне повідомлення вони отримували грошову винагороду на банківські картки через віртуальний обмінний пункт.

Обом повідомлено про підозру у здійсненні серії завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян (ч. 2 ст.259 Кримінального кодексу України).

У межах досудового розслідування за місцями проживання підозрюваних проведено обшуки, під час яких вилучено комп’ютери та засоби зв’язку.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який коригував ракетні удари по Запоріжжю

Заходи з викриття та документування протиправної діяльності проводилися спільно зі співробітниками Головного Управління СБУ у Києві та Київській області.

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня повідомлення про замінування надійшли до правоохоронців Вінниці, Тернополя, Львова, Черкас, Закарпаття та Кіровоградщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-