Звернення Ради щодо ядерного тероризму росії на ЗАЕС надіслали у всі посольства

Звернення Ради щодо ядерного тероризму росії на ЗАЕС надіслали у всі посольства

Укрінформ
Верховна Рада розіслала дипломатичними каналами звернення до світової спільноти із закликом засудити акт ядерного тероризму, який російські війська вчиняють на захопленій Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми прийняли його (звернення - ред.) два дні тому. Зараз ми його дипломатичними каналами розіслали в усі посольства, дипломатичні місії та відомства для того, щоб офіційно показати парламентську позицію. Я глибоко переконаний, що якраз на рівні парламентів дуже багатьох країн це буде сприйнято та буде допомога і українському народу, і українському парламенту, і українській владі. Головне, що це питання не сходитиме із порядку денного, бо ми чітко усвідомлюємо, що ядерна небезпека – це дуже складна небезпека, яка не має кордонів», - наголосив Стефанчук.

Він також назвав знаковою сьогоднішню зустріч у Львові президентів України і Туреччини.

«...Це однозначно знакова зустріч. Тим паче враховуючи ту роль, яку відіграє Туреччина у домовленостях щодо вивезення зерна з України, щодо намагання вирішення дуже багатьох питань дипломатичним шляхом. Тому я думаю, що це, по-перше, дуже високий рівень переговорів. По-друге, тут однозначно ми бачимо підтримку України в усіх починаннях її, і Туреччина про це постійно заявляла», - сказав спікер.

Читайте також: Зеленський закликає світ до суворих санкцій проти росії за ядерний шантаж

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня Верховна Рада звернулася до світової спільноти із закликом засудити акт ядерного тероризму, який російські війська вчиняють на захопленій Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі. За відповідну постанову проголосував 301 парламентарій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-