Радбез ООН обговорить 24 серпня наслідки російської війни проти України

Радбез ООН обговорить 24 серпня наслідки російської війни проти України

Укрінформ
24 серпня Рада Безпеки ООН проведе засідання, присвячене широкому спектру питань, пов’язаних з наслідками російської війни проти України.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це повідомили в Постійному представництві України при ООН.

Ініціаторами засідання виступають США та європейські країни, представлені в РБ (Велика Британія, Франція, Норвегія, Ірландія, Албанія), які тісно взаємодіють з українською делегацією в ООН.

Читайте також: Теракт в Оленівці: Гутерреш повідомив Зеленського про підготовку місії ООН

За ініціативи України розгляд цього питання відбудеться 24 серпня – у День Незалежності, а також у зв’язку з півріччям повномасштабного російського вторгнення.

Члени РБ обговорять широке коло безпекових та гуманітарних питань, пов’язаних з російською агресією, а також результати нинішньої поїздки Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну.

Читайте також: Зеленський зустрівся з Гутеррешем – говорили про ситуацію на ЗАЕС і звільнення полонених

Як повідомлялося, у четвер у Львові відбулася тристороння зустріч Президента Володимира Зеленського, Президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана та Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, де обговорювалися, зокрема, питання безпеки на Запорізькій АЕС та експорту українського зерна. У п’ятницю Генсек ООН має відвідати Одесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-