У Туреччині назвали кількість суден, які вже пройшли «зерновими коридорами»

У Туреччині назвали кількість суден, які вже пройшли «зерновими коридорами»

Укрінформ
Починаючи з 1 серпня «зерновими коридорами» пройшли 43 судна: 25 з них вийшли з портів України, 18 - зайшли. Загалом вивезено 622 тисячі тонн збіжжя.

Про це повідомило Міністерство національної оборони Туреччини, передає Укрінформ.

“З 1 серпня відправлено 43 судна, 25 з яких вийшли з українських портів. Для відвантаження зерна в українські порти зайшло 18 суден. На цей час з українських портів відвантажено понад 622 тисяч тонн зерна”, - йдеться у повідомленні.

Відомство нагадує, що перше судно Razoni з 27 тисячами тонн кукурудзи під прапором Сьєрра-Леоне вийшло з Одеського порту 1 серпня.

У Міноборони Туреччини наголосили, що кожне судно, яке прямує з або в українські порти, проходило комплексну перевірку представниками Спільного координаційного центру у Стамбулі.

Читайте також: Зеленський закликав зупинити спроби росіян продати вкрадене в Україні зерно

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня балкер I Maria із 33 тисяч тонн кукурудзи вирушив «зерновим коридором» із порту Чорноморська. Судно прямує до пункту призначення на північ Африки, за кілька днів воно прибуде до Єгипту.

У Стамбулі 22 липня за участю України, ООН, Туреччини та росії відбулося підписання двох документів щодо створення коридору для вивезення зерна з трьох українських портів – «Чорноморськ», «Одеса» та «Південний».

Фото: Фейсбук Адміністрації морських портів України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-