Українці в різних країнах утворять у День незалежності живий ланцюг єдності

Українці в різних країнах утворять у День незалежності живий ланцюг єдності

Укрінформ
У 31-у річницю Незалежності України, 24 серпня, українці в різних країнах вийдуть на центральні вулиці міст і візьмуться за руки, щоб утворити живі ланцюги єдності у рамках акції The Free World Gathering. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Міністерства культури й інформаційної політики України.

«#TheFreeWorldGathering – акція, покликана об’єднати українців по всьому світу. Вона має на меті звернути увагу світової спільноти на війну в Україні та показати, що свобода – наша спільна найвища цінність, а воля – наш спосіб мислення», – повідомили у міністерстві. 

Читайте також: Діаспора запросила на відзначення Дня Незалежності України у Гельсінкі

Зауважується, що для участі в акції потрібно зайти на freeworldgathering.com, знайти своє місто на карті та позначити точне місце на головній вулиці, де планується акція. Тоді інші учасники акції зможуть побачити це та стати поряд. Крім того, на карті можна знайти позначки людей, які це вже зробили, і зайняти місце поруч з ними.

Також зазначається, що кожен охочий може стати координатором акції у своєму місті – на сайті є інструкція, як це зробити.

Читайте також: У Канаді до Дня Незалежності України проведуть велопробіг, щоб утворити зображення тризуба

Free World Gathering – це ініціатива групи активістів, які першими організували ланцюг єдності на початку війни. Тоді, навесні 2014 року, тисячі українців з усіх регіонів вийшли на вулиці, щоб продемонструвати свою єдність. Сьогодні йдеться про людей з різних країн – свободолюбців, які надихалися нашою мужністю відстоювати незалежність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-