Приватні заклади мають впускати до укриття людей при повітряній тривозі - КМДА

Приватні заклади мають впускати до укриття людей при повітряній тривозі - КМДА

Укрінформ
Власники та орендарі приміщень, де розташовані об’єкти цивільного захисту населення – сховища та укриття, зобов’язані забезпечувати вільний доступ до них під час повітряної тривоги.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв під час перевірки укриття на бульварі Академіка Вернадського у Святошинському районі, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

За словами Пантелєєва, були неодноразові звернення громадян, що власник підвального приміщення за цією адресою створює перешкоди для перебування людей в укритті під час повітряної тривоги.

Читайте також: МОН представило чотири моделі навчання під час війни

“Якщо в будівлі є укриття чи сховище, воно залишається укриттям або сховищем незалежно від форми власності чи управління, незалежно від зміни орендаря чи власника. І під час воєнного стану ці приміщення повинні використовуватися за призначенням. Подібні ситуації будемо вирішувати, інспектуючи приміщення з представниками поліції та сил цивільного захисту", – заявив посадовець.

Заступник голови КМДА зауважив, що є споруди подвійного призначення, які можуть перебувати у приватній власності чи оренді і використовуватися суб’єктами господарювання тощо. Такі інспекції не мають на меті перешкодити роботі малого чи середнього бізнесу, особливо у такий скрутний період.

“Наша мета - пояснити власникам, що від них вимагається. Насправді зовсім небагато: знайти компроміс з людьми і надавати людям доступ до безпечних місць, як це встановлено законом. Ми переживаємо страшні часи війни і повинні підтримувати й допомагати один одному. В іншому випадку – місто втручатиметься і вирішуватиме проблему жорстко”, – підкреслив Пантелєєв.

Читайте також: У Вінниці створили електронну мапу із адресами сховищ

Він також наголосив, що ці приміщення повинні мати освітлення, нормальний санітарний стан для перебування людей, зокрема маленьких дітей.

У КМДА зауважили, що районними в місті Києві державними адміністраціями використовується понад 4 тисячі укриттів для населення, серед яких споруди подвійного призначення, підземні автопаркінги, підземні переходи, приміщення метрополітену, цокольні та підвальні приміщення, а також укриття на підприємствах.

За останні півтора місяця співробітники комунальної організації “Муніципальна охорона” проінспектували 3,7 тис об’єктів цивільного захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-