Теракт в Оленівці: Гутерреш повідомив Зеленського про підготовку місії ООН

Теракт в Оленівці: Гутерреш повідомив Зеленського про підготовку місії ООН

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш поінформував про роботу над направленням місії Організації Об'єднаних Націй для встановлення фактів скоєного росією теракту в Оленівці.

Про це йшлося під час його зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським у Львові, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

"Антоніу Гутерріш повідомив про роботу над направленням місії ООН для встановлення фактів в Оленівці, де росія вчинила цинічний теракт проти українських військовополонених", - ідеться у повідомленні.

Своєю чергою Зеленський запропонував включити до мандату місії питання дотримання російською стороною домовленостей, досягнутих у контексті виведення українських захисників з Азовсталі, а також передбачити забезпечення безпеки та прав усіх наших військовополонених.

Крім того, на зустрічі йшлося про незаконну та примусову депортацію громадян України до рф та захисту українців, яких незаконно утримують у росії.

«Прошу вас особисто сприяти отриманню представниками ООН постійного безперешкодного доступу до депортованих українців», – сказав глава держави.

Читайте також: Омбудсмен про розслідування теракту в Оленівці: Чекаємо приїзду Місії ООН

У цьому контексті Президент наголосив на важливості сприяння з боку ООН у визволенні з полону українських військовослужбовців і медиків, яких утримує росія.

Він також зробив акцент на необхідності дотримання норм Женевських конвенцій щодо військовополонених, особливо в контексті утримання росією людей у так званих фільтраційних таборах.

Як повідомлялося, 18 серпня у Львові перебувають з візитами Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган та Генсек ООН Антоніу Гутерреш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-