На Рівненщині у 44% навчальних закладів облаштовані укриття - U-LEAD

На Рівненщині у 44% навчальних закладів облаштовані укриття - U-LEAD

Укрінформ
На Рівненщині у межах підготовки до нового навчального року вже 44% закладів освіти облаштували укриття, щоб мати змогу проводити очне навчання.

Як повідомили Укрінформу у регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Рівненській області, про це йшлося під час інформаційної сесії щодо підготовки закладів освіти до нового навчального року.

Участь у заході, який організувала команда регіонального офісу U-LEAD у партнерстві з Головним управлінням ДСНС у Рівненській області, взяли сільські, селищні, міські голови, освітяни громад.

Заступник начальника обласного управління ДСНС Олександр Мохрик зазначив, що зараз головне завдання – створити безпечні умови в закладах освіти. Фахівець зазначив, що за кожним навчальним закладом закріплені спеціалісти управління, які готові надавати необхідну методичну допомогу. В області проходять теоретичні заняття для освітян, які згодом будуть доповнені практичною частиною.

Читайте також: До очного навчання готові 41% закладів освіти – Шкарлет

За словами Мохрика, у Рівненській області діє близько 1300 навчальних закладів, які пройшли обстеження на наявність захисних споруд цивільного захисту.

«Згідно з результатами обстежень, 44% закладів мають відповідні укриття, що дозволяє їм здійснювати навчання в очному режимі. Інші ж заклади, допоки не вирішать питання із захисними спорудами, мають працювати в дистанційному режимі, щоб не наражати дітей на небезпеку», – наголосив посадовець.

Він презентував учасникам заходу основні вимоги до облаштування захисних споруд цивільного захисту, споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів. Зокрема, фахівець зазначив, що найпростішим укриттям вважається фортифікаційна споруда, цокольне або підвальне приміщення, що знижує комбіноване ураження людей від небезпечних наслідків надзвичайних ситуацій, а також від дії засобів ураження. У таких укриттях мають бути облаштовані місця для сидіння, наявні запаси питної та технічної води, резервне освітлення, засоби для надання першої медичної допомоги тощо.

Освітянам також розповіли про практичні рішення та надали поради щодо облаштування укриттів у школах та садочках відповідно до вимог законодавства.

Читайте також: Шмигаль: З 1 вересня маємо запустити змішану форму навчання

«Наше завдання під час війни – забезпечити ефективну роботу в тилу, включаючи безпечний освітній процес. Підготовка до нового навчального року - складний процес та вимагає від громад докласти максимуму зусиль для безпеки учнів. Сподіваємося, що нам вдасться надати необхідну методичну підтримку у цьому напрямку, а територіальним громадам - створити належні умови для навчання дітей», – зазначив керівник регіонального офісу U-LEAD у Рівненській області Руслан Сивий.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото з сайту rivnenews.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-