У Харкові 19 серпня оголосили днем ​​жалоби за загиблими внаслідок ракетних ударів

У Харкові 19 серпня оголосили днем ​​жалоби за загиблими внаслідок ракетних ударів

Укрінформ
У Харкові 19 серпня оголосили днем ​​жалоби за загиблими внаслідок російських ракетних ударів, завданих минулої ночі.

Про це в ефірі національного марафону новин сказав Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Жодна картинка, навіть телевізійна, не може передати того жаху, який відбувається у Харкові. Ми прийняли рішення, що завтра у Харкові буде оголошено день жалоби за всіма загиблими. ...На місці розбору завалів зібралися харків'яни, всі зі сльозами на очах. Працюють служби ДСНС, працюють психологи, «швидка» та комунальні служби», - сказав Терехов.

За його даними, внаслідок ракетних ударів у Харкові загинули 10 людей та ще 20 постраждали: «За когось лікарі ще борються, хтось у стабільному стані».

Розбір завалів триває, за наявною інформацією, там можуть бути ще 3-5 осіб, зазначив Терехов.

Читайте також: Розбір завалів після ракетних ударів по Харкову триває, кількість жертв може зрости - Синєгубов

Начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що удару по житловій будівлі в Салтівському районі ввечері 17 серпня було завдано ракетою «Іскандер», її уламки експерти зібрали на місці зруйнованого будинку.

«Напевно вони, росіяни, якийсь акцент робили саме на цій будівлі. Тому що інші влучання – це були С-300. Слідчими поліції, а також працівниками вибухотехнічної служби отримано частини снаряда, зокрема частини корпусу та крил, на яких є маркування. Саме маркування вказує на те, що це був «Іскандер», випущений у 2020 році», - заявив Тимошко.

Як повідомлялося, 17 серпня близько 21:30 російська ракета влучила у триповерховий житловий будинок в Салтівському районі Харкова, внаслідок чого будівля повністю зруйнована і сталася масштабна пожежа. Під завалами загинуло 7 людей, постраждали 20 осіб, з них 17 госпіталізували, у тому числі дитину.

Близько 4:30 ранку 18 серпня ворог здійснив пуски ще 8 ракет із м. Білгород у напрямку Харківщини. Зафіксовано влучання ракет у три райони Харкова, зокрема у Слобідському ракета влучила у 4-поверхову будівлю гуртожитку, вона частково зруйнована. Станом на 9 ранку було відомо про двох загиблих та 18 поранених, у тому числі двох дітей.

Читайте також: У Харкові лікарі борються за життя дитини, яка отримала поранення від ворожих обстрілів

Також близько 4 години ранку ворог завдав ракетного удару по м. Красноград, внаслідок чого зруйновано приватні житлові будинки, понад 10 будинків пошкоджено. Двоє людей загинули, двоє отримали поранення, серед них дитина. Загибель у Краснограді дитини, про що раніше повідомив очільник ОВА, не підтвердилася. Дівчинку, чиї батьки загинули, вибуховою хвилею викинуло з будинку, вона перебуває у лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-