У Києві поліцейського підозрюють у вимаганні грошей і привласненні автомобіля

У Києві поліцейського підозрюють у вимаганні грошей і привласненні автомобіля

Укрінформ
У Києві працівнику поліції та двом його спільникам повідомили про підозру у вимаганні коштів, незаконному заволодінні автомобілем та продажі інформації з державних баз даних.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомили про підозру оперуповноваженому одного з районних управлінь поліції Києва у незаконному заволодінні транспортним засобом, заволодінні грошовими коштами шляхом обману та несанкціонованому копіюванні інформації, яка зберігається в автоматизованих інформаційних системах, що призвело до її витоку (ч. 1 ст. 289, ч. 3 ст. 190, ч. ч. 2, 3 ст. 362 Кримінального кодексу України).

Також про підозру повідомили двом спільникам правоохоронця у заволодінні грошовими коштами шляхом обману (ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Від початку повномасштабного вторгнення рф із поліції Києва звільнили 87 осіб

Згідно з матеріалами слідства, 27-річний правоохоронець на початку квітня привласнив позашляховик, якій був виставлений військовослужбовцем на продаж в одному з автосалонів та фактично зберігався у Київській області у період ведення активних бойових дій навколо столиці.

Поліцейський повідомив зберігачам, що автомобіль перебуває в розшуку, а він як працівник правоохоронного органу має право його арештувати та вилучити.

Після того, як правоохоронець упродовж тижня використовував автомобіль у власних цілях, він вирішив заволодіти й грошима продавця.

Для цього зловмисник залучив двох цивільних осіб для введення в оману військовослужбовця, який намагався цей автомобіль продати.

Підозрювані видавали себе за покупців, які нібито придбали позашляховик в автосалоні за добу до початку збройної агресії рф, але не встигли його забрати.

Поліцейський, у свою чергу, наполягав на тому, що автомобіль є предметом кримінального правопорушення, і в разі, якщо військовослужбовець не сплатить “покупцям” 20 тисяч доларів, автомобіль буде конфісковано.

У ході досудового розслідування зафіксовано факт отримання грошей підозрюваними.

Читайте також: На Харківщині двом експоліцейським повідомили про підозру у держзраді

Під час здійснення досудового розслідування встановлено, що поліцейський неодноразово використовував доступ до інформаційних баз даних державних органів для пошуку і передачі конфіденційної інформації третім особам.

Він і раніше перебував у полі зору правоохоронних органів. Так, Голосіївський районний суд Києва розглядає кримінальне провадження за обвинуваченням вказаної особи та ще 4 членів етнічного злочинного угрупування у вчиненні крадіжки організованою групою.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні у Чернівецькій області викрили працівника поліції на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди за вплив на податківців щодо визначення статусу фірми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-