«Зерновим коридором» із порту Чорноморська вирушило ще одне судно - прямує до Африки

«Зерновим коридором» із порту Чорноморська вирушило ще одне судно - прямує до Африки

Фото
Укрінформ
Ще одне судно, навантажене агропромисловою продукцією, вийшло сьогодні з одного з портів Одещини.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

“Зранку ще одне судно вийшло з українською агропромисловою продукцією до порту призначення. Також дуже важливий момент те, що кораблі йдуть до нас на завантаження. Сьогодні чотири кораблі мають зайти, два з них, наскільки мені відомо, вже в одному з портів, вони завантажуються українською пшеницею, і після цієї процедури мають піти за визначеним маршрутом”, - сказав Братчук.

Він наголосив, що маршрут безпечний, і подякував ЗСУ за визволення острова Зміїного, що було ключовим чинником у відкритті цього проєкту.

Також речник ОВА подякував гарантам цього проєкту — ООН і Туреччині.

За інформацією Адміністрації морських портів України, балкер I Maria із 33 тисячами тонн кукурудзи вирушив «зерновим коридором» із порту Чорноморська. Судно прямує до пункту призначення на північ Африки, за кілька днів воно прибуде до Єгипту.

Читайте також: Гутерреш обговорить в Україні експорт зерна, ситуацію на ЗАЕС і трагедію в Оленівці

При цьому додається, що з моменту підписання Стамбульської Ініціативи між Україною, Туреччиною та Організацією Об‘єднаних Націй, щодо безпечного судноплавства з українських портів в напрямку Босфору вийшло 25 суден з українським продовольством.

Як повідомлялося, у Стамбулі 22 липня за участю України, ООН, Туреччини та росії відбулося підписання двох документів щодо створення коридору для вивезення зерна з трьох українських портів – «Чорноморськ», «Одеса» та «Південний».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-