У Хухрі на Сумщині вже цього року має запрацювати відбудована медлабораторія – ОП

У Хухрі на Сумщині вже цього року має запрацювати відбудована медлабораторія – ОП

Фото
Укрінформ
Медична лабораторія у селі Хухра Сумської області, яка була знищена внаслідок обстрілу російськими військами і відбудовується, має запрацювати вже цього року.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За словами Тимошенка, відбудовою медзакладу опікується німецька компанія Rolls-Royce Power Systems AG. "Яскравий приклад, коли окрема компанія вирішила взятися за окремий об’єкт відбудови нашої країни", – зазначив він.

Заступник керівника ОП поінформував, що у липні компанія ухвалила рішення профінансувати відновлення медичного закладу, на яке потрібно 13 мільйонів гривень. Частину коштів на відбудову зібрали працівники Rolls-Royce Power Systems AG, решту надасть безпосередньо компанія.

Читайте також: На Сумщині відновлюють дороги і мости лише з дозволу військових – ОП

Тимошенко зазначив, що проєкт реалізується у партнерстві з Міністерством охорони здоров’я, Сумською обласною військовою адміністрацією, Київською школою економіки та Чернеччинською територіальною громадою.

Для нової сучасної амбулаторії виділено земельну ділянку. Наразі триває процедура отримання технічних умов на підключення до енергетики та інших дозвільних документів.

"Орієнтовно у вересні буде оголошено конкурс на виконання будівельно-монтажних робіт. Сумська обласна військова адміністрація, Чернеччинська територіальна громада спільно комплектують амбулаторію всім необхідним. Заклад має запрацювати вже цього року", – зазначив Тимошенко.

Читайте також: В ОП розповіли про хід відновлення пошкоджених загарбниками об’єктів інфраструктури

Він подякував партнерам за допомогу Україні та наголосив, що кожен проєкт, ініціатива, ідея – це шлях до повного відновлення.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Сумська область була визволена від російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-