Щонайменше 10 маріупольців підірвались на розтяжках при розборі завалів меткомбінату ім. ілліча

Щонайменше 10 маріупольців підірвались на розтяжках при розборі завалів меткомбінату ім. ілліча

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі з початку розбору завалів на металургійному комбінаті ім. Ілліча щонайменше 10 осіб загинуло, підірвавшись на розтяжках, але людей продовжують примушувати працювати там.

Про це повідомив у Телеграмі радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«ММК ім. Ілліча. Окупанти звітують про 1,7 тис. маріупольців, задіяних в розборі завалів на заводі. Проте замовчують, що на розборі завалів комбінату люди працюють навіть не за їжу, а за порожню обіцянку колись працювати на заводі. Не розповідають, що людей використовують замість російських саперів і вже щонайменше 10 маріупольців загинуло, підірвавшись на розтяжках», - написав Андрющенко.

Він також зазначив, що ворог замовчує факт використання ув’язнених Маріупольського СІЗО на найважчих ділянках робіт.

Читайте також: У Маріуполі загарбники намагаються вивезти з порту всю металопродукцію до рф

«Правда на відео від першої особи», - написав радник мера та опублікував відео, на якому чоловік розповідає, як загарбники змушують працювати людей, попри небезпеку підірватись на розтяжці будь-якої миті - слідом за працівниками йдуть сапери з металошукачами і заспокоюють, що «тут нічого страшного».

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: У Маріупольський порт прибув російський пором «Лаврентій»

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-