росія має невисокий інтерес до деяких своїх військовополонених – ГУР

росія має невисокий інтерес до деяких своїх військовополонених – ГУР

Укрінформ
Україна має достатній обмінний фонд для обміну полоненими з російською федерацією.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

За словами представника ГУР Андрія Юсова, росія має невисокий інтерес до деяких груп військовополонених, які воювали проти України.

“Можемо констатувати: щодо певних груп своїх же представників і російських військовополонених рф має невисокий інтерес. Якщо ми говоримо про мобілізованих і військових із території ОРДЛО та представників “лнр”/”днр”, то справді до них найнижчий інтерес. Це ми бачимо на різних щаблях ставлення: від того, що вони найгірше навчені, вони у прямому сенсі примусово мобілізовані, найгірше одягнені і з найгіршою зброєю, до в тому числі питання обміну”, – зазначив Юсов.

Попри це, переговорний процес щодо обміну триває. “росія чомусь вважає, що вона іноді досі може диктувати умови, а це не так. Робота над поверненням українських захисників триває, і чекаємо на новини. Обмінний фонд та інші інструменти для повернення українських захисників в Україні достатні. Окрім того, він постійно поновлюється. І це те, над чим працюють Україна і, власне, всі Збройні сили", - підкреслив Юсов.

Втім, за його словами, обмін – лише один з інструментів повернення українських захисників.

Читайте також: Митрополит рпц опублікував відео знущання з українських полоненихжурналіст

"Обмінний фонд – це дуже складна, багаторівнева і нелінійна річ. Мова далеко не часто може йти лише про кількість. Конкретику не будемо обговорювати, але повірте, що і координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими, і відповідні робочі групи роблять усе можливе і використовують усі інструменти для того, щоб повернути наших захисників”, – наголосив представник ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією The New York Times, росія щодня втрачає на війні з Україною близько 500 осіб вбитими і пораненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-