Швецію закликали визнати росію державою-спонсором тероризму

Швецію закликали визнати росію державою-спонсором тероризму

Укрінформ
Десять шведських організацій, пов’язаних з Україною, закликали Міністерство закордонних справ та Риксдаг (парламент) Швеції визнати росію державою-спонсором тероризму.

Відповідне звернення представники Stand with Ukraine Gothenburg та Nordic Ukraine Forum передали під час зустрічі державному секретарю МЗС Швеції Магнусу Нільссону, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення ініціаторів у Фейсбуці.

Зазначається, що під зверненням, яке також було надіслано лідерам груп партій Риксдагу та членам комітету у закордонних справах, підписалися десять шведських організацій, пов’язаних з Україною.

«У зверненні до Риксдагу організації перераховують ряд пунктів. На першому місці – визнання росії країною-терористом та покарання воєнних злочинців за геноцид і злочини проти людства», - поінформували в Stand with Ukraine Gothenburg.

Крім того, пропонується визнати тісні зв’язки білорусі з кремлем змовою з терористичною організацією.

Читайте також: Рада закликає світ застосувати санкції проти атомної галузі рф через ядерний тероризм на ЗАЕС

Серед пропозицій є також додаткові фінансові та правові санкції проти організацій, осіб та компаній, які підтримують економічні чи інші зв’язки з росією.

Окрім того, під час зустрічі обговорювалося обмеження оформлення віз для громадян росії, що, на думку представниці Nordic Ukraine Forum Аліни Зубкович, продемонструє консолідацію Європи у захисті демократії та гідності.

Як повідомлялося, депутати латвійського парламенту 11 серпня ухвалили заяву, в якій оголосили росію державою-спонсором тероризму і назвали її дії в Україні «цілеспрямованим геноцидом українського народу». Сейм Латвії закликав інші країни висловити таку ж точку зору.

Латвія разом із Фінляндією, Естонією, Чехією та іншими країнами має намір висунути на рівні ЄС вимогу про припинення видачі туристичних віз громадянам росії.

Фото: picture-alliance/D. Kalker

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-