У Міноборони Британії пояснили великі втрати російських танків в Україні

У Міноборони Британії пояснили великі втрати російських танків в Україні

Укрінформ
Велика кількість втрат головних бойових російських танків в ході боїв в Україні пояснюються тим, що вони мають низький рівень динамічного захисту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твіттері.

«Великі втрати російських основних бойових танків в Україні частково пов’язане з тим, що росія не спромоглася встановити та належним чином застосувати відповідний динамічний захист броні (ERA)», - заявили у відомстві.

Читайте також: Україна не втратила жодної установки HIMARS – Резніков

У Міноборони пояснили, що при правильному використанні ERA знижує ефективність вхідних снарядів до того, як вони влучать у танк.

«Це свідчить про те, що російські сили не виправили свою звичку поганого використання ERA, яка бере свій початок з часів Першої чеченської війни в 1994 році», - додали у відомстві.

Зазначається, що цілком імовірно, що багатьом російським танковим екіпажам не вистачає навченості підтримувати ERA, що призводить або до поганої підгонки вибухових елементів, або до її повної відмови.

Читайте також: Південь: Авіація ЗСУ атакувала опорний пункт та райони зосередження живої сили рф

«Під час війни (в Україні – ред.) російські командири не змогли забезпечити бойову дисципліну на низькому рівні, наприклад, застосувати ERA. Кумулятивний ефект цих невдач є суттєвим фактором загальної низької ефективності російських сил», - зазначили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 17 серпня ліквідували близько 44 тисяч 100 російських загарбників. Також українські бійці знищили 1886 ворожих танків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-