Оперативна безпекова та гуманітарна ситуації в Луганській області

Оперативна безпекова та гуманітарна ситуації в Луганській області

Укрінформ
18 серпня, 13:00 -  брифінг на тему: “Оперативна безпекова та гуманітарна ситуації в Луганській області”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Сергій Гайдай - голова Луганської обласної військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На тій частині Луганщині, яка не була захоплена після 2014 року, залишається 350 тис. чоловік - Гайдай

Близько 350 тисяч чоловік залишається на території Луганської області, яку росія змогла тимчасово захопити тільки в цьому році.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Якщо взяти ту територію Луганської області, яка залишалась під контролем України після окупації її частини в 2014 році, то звідти виїхало близько 300 тисяч чоловік. Залишились, орієнтовно, десь близько 350 тисяч чоловік», - зазначив Гайдай.

За його словами, навіть зараз, під час ведення активних бойових дій у цих людей залишається можливість виїхати.

«Перший – по дамбі через Харківську область. Єдине, що там тільки пішохідний перехід. Друге – через Запорізьку область. І третій варіант, більш довгий і дороговартісний – через росію і через країни Балтії. Але це обійдеться, орієнтовно, у триста євро», - поінформував очільник Луганщини.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 18 серпня українські захисники знищили вже більше 44 тис. росіян.

В ОРЛО чоловіки звільняються з підприємств критичної інфраструктури, аби уникнути «мобілізації» – Гайдай

Друга хвиля «мобілізації» на окупованій частині Луганщини набула рис тотальної, і щоби не потрапити під неї, чоловіки звільняються навіть з підприємств критичної інфраструктури.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Ситуація з мобілізацією на окупованій Луганщині жахлива ось чому. Якщо першу хвилю проводили так звані «еленерівці», у чоловіків була ще можливість якось відкупитись чи навести якісь доводи, то друга хвиля виявилась більш жорсткою: військкоми отримали чітке розпорядження якомога більше людей поставити на передову», - сказав Гайдай.

Він додав, що після величезних втрат, яких зазнала російська армія під час наступу на позиції ЗСУ, на окупованій території забирають до війська просто всіх.

«Чоловіки звільняються і з шахт, і навіть з комунальних підприємств критичної інфраструктури, тому що в разі, коли вони працевлаштовані офіційно, до них приходять на роботу і вручають повістки. Зараз вони навіть не проходять медичну комісію. Немає різниці, чи хвора людина, наскільки хвора – їм (загарбникам - ред.) все одно, головне – набрати «гарматне м’ясо», - заявив Гайдай.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 18 серпня ліквідували близько 44 тисяч 300 російських загарбників.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-