Половина російських авіадиспетчерів перебувають у частковому простої

Половина російських авіадиспетчерів перебувають у частковому простої

Укрінформ
Близько половини авіадиспетчерів, які працюють у рф, 15 тисяч фахівців, перебувають у частковому простої.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на лист до генпрокуратури рф Федеральної профспілки авіадиспетчерів (ФПАД).

Профспілка просить перевірити підвідомчу міністерству транспорту "Держкорпорацію з організації повітряного руху", яка, на його думку, скорочує персонал та запроваджує простій чи неповний робочий час для економії фонду оплати праці. Однак у генпрокуратурі поки що не бачать підстав для перевірки. Раніше те саме профспілці заявили у фсб.

За інформацією профспілки авіадиспетчерів, "Держкорпорація з організації повітряного руху" зазнає труднощів з початку пандемії коронавірусу, коли вона втратила до 60 відсотків доходів через зниження авіаперевезень.

Читайте також: Термін закриття сімферопольського аеропорту для цивільної авіації знову продовжили

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну та закриття російського неба для літаків західних країн доходи від обслуговування російських перевізників покривають не більше шостої частини витрат, заявляла профспілка авіадиспетчерів у травні.

Нагадаємо: після початку російського вторгнення в Україну багато країн світу, зокрема Євросоюз, США та Канада, закрили повітряний простір для російських авіакомпаній. У самій росії з початку війни не працюють 11 аеропортів, розташованих на півдні країни. Також ЄС і США в рамках санкцій заборонили постачання до рф літаків і запчастин для них. Через нестачу запчастин російські авіакомпанії змушені не використовувати частину свого парку (авіаційний «канібалізм»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-