Ситуація в Дніпропетровській області

Ситуація в Дніпропетровській області

Укрінформ
18 серпня, 11:30 -  брифінг на тему: “Ситуація в Дніпропетровській області”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Микола Лукашук - голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника ради оборони Дніпропетровської області (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На Дніпропетровщині внаслідок російської агресії зруйновані понад тисячу житлових будинків

На Дніпропетровщині від початку повномасштабного вторгнення військ рф зазнали руйнувань понад тисячу житлових будинків.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника ради оборони Дніпропетровської області Микола Лукашук.

"Від початку повномасштабного російського вторгнення в області зруйновано більше тисячі житлових будинків", - зазначив Лукашук.

За його словами, у Нікопольському районі, який постійно зазнає обстрілів з тимчасово захоплених територій Запорізької області, з 12 липня до 16 серпня зруйновано і пошкоджено 309 приватних житлових будинків і 117 багатоповерхівок.

У Криворізькому районі за останні тижні повністю зруйновано 30 приватних будинків, пошкоджено майже 500. У Зеленодольській громаді, яка межує з Херсонською областю, внаслідок обстрілів постраждало 59 багатоповерхівок, зазначив голова облради.

Він додав, що сім громад області внесені до переліку розташованих у зоні проведення бойових дій.

Як повідомлялося, 17 серпня у Дніпропетровській області ворог завдав ударів по Криворізькому та Нікопольському районах. Нікополь був обстріляний двічі. Поранена жінка. У місті пошкоджені 15 будинків, господарські споруди, автомобілі, школа, магазин і храм.

У школах Дніпра і Кривого Рогу навчання буде дистанційним - Лукашук

У найбільших містах Дніпропетровщини - обласному центрі і Кривому Розі - навчання у школах з 1 вересня буде дистанційним.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника ради оборони Дніпропетровської області Микола Лукашук.

"У Кривому Розі і Дніпрі, а це два великі міста, в яких проживає майже 2 млн людей, вже прийняте рішення про дистанційне навчання", - сказав Лукашук.

Він пояснив, що в нинішніх умовах, коли лунає від 5 до 10 повітряних тривог на день, дітям буде складно щоразу спускатися до підвалів. Попри це всі укриття в школах облаштовані усім необхідним, зокрема бездротовим доступом до інтернету і біотуалетами.

За словами голови облради, до кінця тижня з форматом навчання визначаться в усіх громадах області. Наразі планується, що, наприклад, у Кам'янському навчання відбуватиметься офлайн.

Лукашук також поінформував, що до шкіл Дніпропетровщини записалися майже 11 тис. дітей внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді заявив, що в Україні з 1 вересня мають запустити змішану форму навчання.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-