Обстріли інфраструктури Луганщини: прокуратура відкрила шість справ

Обстріли інфраструктури Луганщини: прокуратура відкрила шість справ

Укрінформ
Прокуратура розпочала досудові розслідування через обстріли російськими військами інфраструктури у Луганській області, які сталися 24 червня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури зареєстровано шість кримінальних проваджень за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 24 червня 2022 року військовослужбовці збройних сил рф та учасники контрольованих нею незаконних збройних формувань вкотре обстріляли м. Сєвєродонецьк, м. Лисичанськ, а також с. Синецький та Павлоград.

Читайте також: Загарбники обстріляли Криворіжжя реактивними системами залпового вогню

Під артилерійські обстріли потрапили прохідна «Аміак» ПРАТ «Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ» та ТОВ «НВП» Сєвєродонецький склопластик».

В ОГП наголошують, що такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Читайте також: росіяни масовано обстріляли Харків у ніч проти 26 червня

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях доручено слідчим Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Як повідомляв Укрінформ, у Луганській області минулої доби поліцейські зафіксували і задокументували 7 ворожих обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-