Джонсон на самітах G7 та НАТО вимагатиме від Франції та Німеччини дати більше зброї Україні

Джонсон на самітах G7 та НАТО вимагатиме від Франції та Німеччини дати більше зброї Україні

Укрінформ
Британський прем’єр Борис Джонсон використає саміти G7 та НАТО, щоб закликати Францію та Німеччину надати більше військової підтримки Україні.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Independent.

Офіційний речник пана Джонсона сказав, що прем’єр-міністр запропонує своїм колегам-лідерам «надати Президенту Зеленському та Україні повноваження досягти бажаного результату».

«Про це питатиме прем’єр-міністр Британії на саміті G7 та НАТО, заохочуючи своїх колег-лідерів посилити свою економічну, військову та політичну підтримку України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Посол Британії розповіла, чому візити Джонсона в Україну є несподіваними

Джонсон також попередив, що країни G7 та союзники по НАТО не повинні заохочувати Україну погоджуватися на невигідні умови миру у той час, як жорстока війна росії затягується.

«Занадто багато країн кажуть, що це європейська війна, яка не потрібна... і тому тиск буде зростати, щоб заохочувати – примушувати, можливо, – українців до поганого миру», – сказав пан Джонсон телерадіостанції в Руанді перед від’їздом до G7.

Прем’єр-міністр додав: «Моє послання колегам із G7 і зокрема в НАТО... зараз не час залагоджувати й заохочувати українців погодитися на поганий мир, на мир, заради якого їм пропонується відмовитися від частин їхню територію в обмін на припинення вогню».

Читайте також: Джонсон пішов би у відставку, якби довелось поступитися підтримкою України

При цьому уряд Британії готовий надати Україні ще 429 мільйонів фунтів стерлінгів ($525 млн) у вигляді кредитних гарантій, щоб розвіяти побоювання, що до осені фінансування може закінчитися.

Нагадаємо: Британія виділила Україні військову та економічну підтримку на суму близько 1,3 млрд фунтів стерлінгів (1,5 млрд доларів) після початку російського вторгнення у лютому та очолить нову тритижневу програму з навчання українських військ.

Саміт G7 відбудеться 26-28 червня в замку Ельмау в німецькій Баварії, а саміт НАТО – 28-30 червня в Мадриді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-