До повноправного вступу в ЄС Україні потрібно перемогти та відбудуватися – Стефанішина

До повноправного вступу в ЄС Україні потрібно перемогти та відбудуватися – Стефанішина

Укрінформ
Віцепрем’єр – міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина переконана, що Україна має вступати до Європейського Союзу саме тоді, коли відчуватиме себе сильною і потужною.

Для цього треба перемогти у розв’язаній росією війні та відбудувати країну, зазначила урядовець в інтерв’ю телеканалу «1+1», яке транслювалося в рамках телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«До того моменту, як ми будемо відчувати, що ми дійсно будемо сильною і потужною країною ЄС, нам не треба поспішати туди вступати. Треба перемогти – ми віримо в наше ЗСУ, і треба відбудувати нашу державу», - сказала Стефанішина.

Читайте також: Україна отримала статус кандидата в члени ЄС без умов – Стефанішина

Водночас часові терміни вона назвала відносними. За її словами, це може бути п’ять років, це може бути і сім років.

«На момент, коли з’явилося вікно можливостей подати заявку на членство, у нас все було готове. І це такий золотий натівський стандарт: треба бути готовим до всього. Це називається «стійкість». Але найперше – треба відбудувати країну. І відбудовувати ми будемо вже як країна-кандидат на членство в ЄС. Тому і ресурси для таких країн, як Україна, будуть достатньо великі. Відбудувавши нашу державу, ми, звичайно, скористаємося політичним вікном можливостей», - підкреслила віцепрем’єр – міністр.

Читайте також: Україна довела ЄС свою надійність як партнера, якому можна довіряти – Стефанішина

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-