Британія робить все можливе для звільнення своїх громадян з полону «днр»  - посол

Британія робить все можливе для звільнення своїх громадян з полону «днр» - посол

Укрінформ
російська федерація повинна дотримуватися всіх прав британських громадян Шона Піннера й Ейдена Асліна. Британія робить усе можливе для їхнього звільнення

Про це заявила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс в інтерв’ю Суспільному, повідомляє Укрінформ.

«Це – фіктивна справа. Говорити про них як про найманців - абсолютно неприпустимо. Вони – не найманці. Вони – військовополонені. Вони воювали на основі того самого контракту, що й українці, на таких же умовах, як і ЗСУ. Вони мають права, які порушує росія. Саме тому росія має дотримуватися їхніх прав», - прокоментувала дипломат так звану справу щодо двох громадян Великої Британії, яких утримують терористи «днр».

Читайте також: Посол Британії розповіла, чому візити Джонсона в Україну є несподіваними

Сіммонс запевнила, що для звільнення британців роблять усе можливе. Наразі, за її словами, найважливіше, щоб права цих двох військовополонених повністю дотримувалися.

Як повідомлялося, «суд» самопроголошеної "днр" засудив до страти трьох іноземних громадян, які брали участь у військових діях у складі української армії.

Терористи звинуватили у «найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади» підданих Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна.

Двох британців взяли в полон у Маріуполі в середині квітня, Саадуна - у березні у Волновасі.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-