Підтримка України та захист довкілля: акції напередодні саміту G7 у Мюнхені

Підтримка України та захист довкілля: акції напередодні саміту G7 у Мюнхені

Фото
Укрінформ
Напередодні саміту G7 у баварському замку Ельмау антиглобалісти та захисники довкілля провели масові акції з вимогою посилити захист довкілля, соціальну справедливість та боротьбу з голодом. Також до цього на площі Карлсплац у Мюнхені відбулась акція на підтримку України

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на інформагенцію dpa.

Зазначається, що антиглобалісти та захисники довкілля у суботу провели мітинг у Мюнхені напередодні саміту Великої сімки (G7). Вони вимагали поетапної відмови від викопного палива, збереження різноманітності флори і фауни, соціальної справедливості на планеті та посилення боротьби з голодом.

Читайте також: В Європі пройдуть мітинги на підтримку полонених захисників «Азовсталі»

Повідомляється, що, за даними поліції, участь у заході на площі Терезієнвізе у Мюнхені взяли близько чотирьох тисяч людей. Водночас організатори стверджують про близько 6000 учасників мітингу, тоді як, за їхніми даними, очікувалося близько 20 000 людей. У мітингу загалом взяли участь 15 організацій, зокрема, антиглобалісти з Attac та природозахисна група WWF.

Фото: DPA

Зазначається також, що 24 червня на площі Карлсплац у Мюнхені відбулась акція на підтримку України. Мітингарі закликали глав держав та урядів G7 вчасно та ефективно підтримати Україну вже зараз, наголосила у Facebook українська співачка та керівниця громадської організації "Мистецькі ініціативи" Оксана Стебельська, яка була однією з організаторів акції.

"Доля України, а отже і всього вільного світу, вирішується на полі бою, за допомогою громадянського суспільства та за столом міжнародних перемовин сильних світу цього! Переможе свобода чи окупаційний фашизм - вирішуємо ми всі зараз! Нам потрібно посилювати максимальний тиск, привертати увагу до актуальності вчасної допомоги Україні", - написала вона.

За словами Стебельської, 26 червня, в неділю, запланований проукраїнський мітинг у містечку Гарміш-Патенкірхен, яка розташоване неподалік замку Ельмау, де проходитиме засідання G7.

Читайте також: У Гаазі концерт-мітинг на підтримку європейського майбутнього України зібрав тисячі людей

Як повідомлялось, саміт G7 пройде в замку Ельмау (баварські Альпи) 26-27 червня.

Основне фото та фото в тексті (окрім першого) Оксана Стебельська, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-