У Маріуполі взимку не буде опалення, жителів «підштовхують» виїжджати до росії

У Маріуполі взимку не буде опалення, жителів «підштовхують» виїжджати до росії

Укрінформ
У Маріуполі, попри гучні слова окупантів про підготовку до опалювального сезону, неможливо відновити зруйновані котельні. Альтернатива - топити дровами або виїжджати в росію.

Таку думку висловив у Телеграмі радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Окупанти не готуються опалювати Маріуполь взимку. Попри гучні заяви про підготовку до опалювального сезону та відновлення котелень, керівники комітетів самоорганізації населення та квартальні отримали вказівку терміново збирати дані про потреби дров та вугілля, в першу чергу, по приватних будинках, навіть газифікованим. Це прямий сигнал і визнання очевидного факту - опалення взимку не буде", - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі загарбники спалили бібліотеку храму Петра Могили - були унікальні екземпляри

Радник мера наголошує, що організувати централізоване опалення неможливо навіть суто технічно. Усі котельні в Маріуполі давно модернізовано і переведено на природний газ. Відновити газопостачання в місті неможливо через величезні пошкодження газоводу - як магістрального, так і по будинках. Подача газу загрожує перетворити місто на вибухівку. А перевести котельні на інший вид палива до зими - нереально, наголосив радник мера.

"Який "план Б" в окупантів? Найбільш вірогідним є підштовхування до депортації в росію в найближчі місяці. В цю гіпотезу, окрім опалення, вкладається і частково штучна криза з водою та гуманітаркою. Містяни не потрібні в такій кількості окупантам в Маріуполі. Лише мінімум, що потрібен для обслуговування військово-транспортної бази навколо порту", - вважає Андрющенко.

Читайте також: Ворог намагається повернути маріупольців з евакуації – для цього поширює фейки

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу.

Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-