У Криму вже поховали щонайменше 107 російських солдатів

У Криму вже поховали щонайменше 107 російських солдатів

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму вже поховано щонайменше 107 солдатів російської армії, 56 із яких, ймовірно, є громадянами України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим. 

«За інформацією з відкритих джерел, станом на 17 червня 2022 року у тимчасово окупованому Криму вже відбулося поховання не менш як 107 солдатів російської армії, 56 із яких, ймовірно, є громадянами України… Інформація оперативно уточнюється», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кількість поховань може бути більшою, оскільки частина з них відбувається без висвітлення у медіа.

За інформацією з відкритих джерел, станом на 17 червня серед солдатів рф, які перебувають в українському полоні, близько 19 осіб, ймовірно, мають українське громадянство.

Читайте також: В окупованому Криму розклеюють листівки «Газові вишки – це тільки початок»

Як повідомляв Укрінформ, строковиків із тимчасово окупованого Криму активно відправляють на війну з Україною. Крим повномасштабно втягнутий у розв’язану росією війну. За даними журналістських розслідувань і за даними Представництва Президента, близько половини складу крейсера «Москва» становили саме строковики, у тому числі й строковики з Криму. З Кримського півострова активно виїжджають ті, хто хоче уникнути служби в російській армії. Представництво радило громадянам України - чоловікам призовного віку, аби уникнути служби у російській армії, виїжджати з півострова. Дехто намагається переховуватися на території Криму, щоб не отримувати повістку, змінює номери телефонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-